• پالیسی
  • تماس
سر نوشت تلخ کودکان جنگ زده ای  روستایی درسرپل!

سر نوشت تلخ کودکان جنگ زده ای روستایی درسرپل!



با توده ای از کودکان برخورد میکنم که در آغوش خاک در تپه های بلند ارتفاع با هیکل های کوچک فولادین مصروف بازی های کودکانه شان بودند.

قدم را برداشتم جویای احوال شان شدم، سخن را با فرید احمد که ۹ ساله آغاز کردم او می‌گوید پدرش در شهر برای بهبود معیشت زندگی و مصارف آموزش فرید کار می‌کند، پدر او آروز دارد که پسرش درس بخواند و از آموزش محروم نگردد.


فرید  آرزو دارد درکشور صلح بیاید تا دریک فضا آرام عاری از جنگ درس بخواند اواز طرف های درگیر جنگ میخواهد تا جنگ را کنار گذاشته صلح را پیشه گیرند.

محمد الله کودک دیگری که برای جمع آوری زباله ها مشغول است می‌گوید در فصل سرما امکانات و عدم دسترسی به مواد سوخت و اقتصاد ضعیف پدر و مادر او وادار به این ساخته تا او را برای جمع آوری زباله دانی ها در جاده و ها خیابان بیاید و خانوادش او را از آموزش محروم ساخته است. 



نزدیک به چهار دهه جنگ و خشونت در افغانستان میلیون ها انسان را کشته و مجروح ساخته و یا سرنوشت شانرا به آوارگی و دربدری مدام گره زده است. 

اما سرنوشت کودکان افغان بسیار غم انگیزاست زیرا این کودکان هنگامی که جنگ سایه پدر و مادر را از آنان می گیرد دیگر در این کشور نهاد و اداره ی نبوده و نیست که از این کودکان بی سرپرست حمایت نموده و سرپرستی آنان را بر عهده بگیرد. 

در طول چند دهه گذشته میلیون ها کودک در این سرزمین با سرنوشت مشابه یتیمی و بی سرپرستی دچار شدند که خیل عظیم از آنان در سینه های گورستانها آرام گرفتند و توده دیگری دست به کار های سخت می‌زنند و روزگار تلخ و دشواری را سپری کرده و می کنند.




با این همه فرمان تقنینی قانون حمایت از حقوق کودکان با اکثریت آرا بتاریخ ۱۸ قوس ۱۳۹۸ در نشست مجلس نمایندگان تصویب شد.

قانون حمایت از حقوق طفل حدود دو سال پیش در ۱۶ فصل و ۱۰۸ ماده برای تصویب به مجلس نمایندگان فرستاده شد، اما این قانون چهار بار از تصویب در مجلس باز ماند. تنها یکی از ماده‌های این قانون که سن کودک را مشخص می‌سازد دیدگاه‌های متفاوت نمایندگان دور شانزدهم تقنینی مجلس را بر انگیخته بود. شماری از اعضای این مجلس سن کودک را در این قانون زیر ۱۸ سال می‌دانستند، اما شماری دیگر آنان بدین باور بودند که اگر یک کودک نشانه‌های بلوغ را داشته باشد در حالی که زیر ۱۸ سال هم باشد کودک گفته نمی‌ شود.

بر بنیاد آمار دفتر بین‌المللی حمایت از کودکان، از سال ۲۰۱۳ میلادی به این طرف حدود ۱۱۵۳ مکتب در افغانستان در اثر منازعات مسلحانه آسیب دیده و تنها در سال گذشتۀ میلادی ۳۳۷ مکتب در این کشور در اثر جنگ آسیب دیده‌اند.

سینا شمال 




Top